Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 mai 2012

Reteta magistrala

Refuzati sa primiti preparate farmaceutice fara eticheta


Sau incomplet inscrisa!

    De foarte multe ori s-a intamplat sa aud : preparatul nu a fost bun.Este o afirmatie relativa in masura in care nu ati fost informat asupra tuturor aspectelor importante legate de utilizarea lui.Sunt doua aspecte: medicul alege compozitia preparatului, farmacistul il executa respectand normele de preparare:

    O reteta, pe care medicul v-a prescris un remediu care se prepara in farmacie ,contine un mod de administrare (sau nu) si cam atat.Dar in momentul in care mergeti la farmacie si luati preparatul, nu il acceptati  daca pe eticheta nu sunt inscrise urmatoarele informatii:

0.Denumirea preparatului
1.Data prepararii
2.Data expirarii, sau timp de folosire
3.Conditii de pastrare
4.Persoana care a preparat
5.Modul de administrare clar si precis: intern, extern, doza/o data,doza/zi , alte indicatii necesare(verbal daca sunt mai multe si nu au loc pe eticheta).
6.Greutatea(cantitatea) in grame sau mililitri

    Va incurajez sa ignorati ignoranta si sa fiti insistenti in a afla toate amanuntele care va intereseaza pentru rezolvarea problemei dvs.
Nu plecati nelamuriti nici de la medic nici de la farmacist pentru ca apoi sa intrebati "o vecina".Nu va lasati intimidati sub nici un motiv si puneti sanatatea ca prioritate.
    Atat medicul cat si farmacistul, sunt obligati sa lamureasca pacientul cu tot ce acesta are nevoie , ba mai mult, daca acesta nu intreaba -sa fie informat din proprie initiativa.
Daca informatiile primite nu v-au satisfacut, cereti sa discutati cu alta persoana(fie asistent ,fie farmacist-ii detectati dupa ecuson)-nu toti sunt la fel pregatiti.

Cand ridicati un preparat studiati-l cu atentie: culoare, miros, aspect.Daca vreuna dintre aceste insusiri se modifica inainte de a fi terminat tratamentul este recomandat sa nu il mai folositi si sa comandati din nou prepararea lui
Daca in urma utilizarii preparatului nu apare rezultatul dorit, toate conditiile de utilizare fiind corect indeplinite, inseamna ca nu a fost potrivit pentru afectiunea dvs si nu reluati tratamentul din proprie initiativa.Cu siguranta trebuie reevaluat tratamentul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu